Project Life WEEK 13/2015

Dnešní článek je pro mě speciální. Třináctý týden byl totiž týdnem neobyčejným a takové má každý PL-kař tuze rád :-). Nemohla jsem dospat vyvolání fotek, přesně jsem věděla, které kartičky použít a vůbec jsem se těšila na celé psaní tohoto týdne. Tento týden se naše rodina rozrostla o dalšího človíčka. Přivítali jsme u nás Julinku a konečně nás je všech pět pohromadě :-).

Nebylo pro mě těžké vybrat k této události kartičky, není nic něžnějšího a dokonale barevně laděného než kolekce Hello Beautiful od Heidi Swapp, která je sice dělaná pro její plánovač Hello Beautiful Watercolor Memory Binder, ale to nám nebrání kolekci využít i v PL.
Většinu stránek se snažím redukovat, vybrat jen ty nej fotky a journaling nacpat kam jen se dá. Tentokrát tomu bylo jinak. Věděla jsem, že fotky chci použít všechny, nechci dělat koláže, kde některé fotky zaniknou a journalingu chci věnovat tolik, kolik bude třeba. Na základě toho jsem volila i kapsy. Opět u mě vyhrály čtverce. Vejde se tak na stránku více fotek a zároveň jsou všechny dost velké.
První stránka týdne je v kapsách od Becky Higgins, které jsou součástí setu Small Variety Pack 3.
Jednotlivé kartičky jsem vyřezala z papírů Hello Beautiful Watercolor Paper Pack. Z této sady jsem opravdu nadšená. Barvy jsou naprosto dokonalé, krásně jemné, pastelové a snad v každé kombinaci k sobě krásně ladí.
Na první journalingovou kartičku jsem nalepila washi pásku z washi booku Hello Beautiful Shapes Washi Booklet, doplnila o enamelky a transparentní samolepku ze stejné kolekce Hello Beautiful Sheer Stickers.
Druhá journalingová kartička je „odpočinkovou kartou“. Jednoduchá, ale stránce dodá vzdušnost a svůj účel tak plní. Stačilo použít jen pár enamelek a glitrovanou samolepku Love Silver Mixed Media Glitter Stickers.
Jelikož se mi bohužel nepoštěstilo klasického porodu a kvůli špatné poloze miminka jsem nakonec musela podstoupit císařský řez, znamenalo to pro mě i starší dceru s manželem, o něco delší odloučení. V porodnici jsem tak byla delší dobu a chtěla jsem zaznamenat ty nejdůležitější okamžiky. Teď se to zdá jasné jako facka, ale v tu chvíli mi přišlo důležité úplně vše. Jen za první návštěvu starší dcery jsem „nasekala“ tolik fotek, že probrat se tím by bylo na celé šestinedělí. Tyto dny jsou v albu hlavně pro ostatní. Nemyslím si totiž, že bych byla schopná někdy zapomenout ten úžasný pocit, kdy Nelinka poprvé viděla miminko, kdy si na něj poprvé sáhla a kdy ho poprvé držela v ruce. I tak se na fotky strašně ráda dívám a mají pro mě velký význam. Už proto jsem k dokumentaci zvolila (opět) čtvercové kapsy Daily Flash, vyplnila jsem je fotkami, kartičky jsem tentokrát nemusela stříhat z papírů, ale sáhla jsem po Hello Beautiful Foil Pocket Cards, též dělané do diářů od Heidi Swapp, ale ani tady mi to vůbec nevadilo :-).

Protože si tyto dny zaslouží i více slov, bylo třeba udělat prostor i pro journaling. Proto jsem rovnou vzdala myšlenky na to, že se vejde vše na jednu stranu a kartičky i fotky rozmístila z obou stran kapes. Zbyl tak dostatek místa na zdobení i text.

Krom kartiček od HS jsem ze svých zásob vytáhla zbytky glitrované abecedy Hello Beautiful Gold & Silver Alpha Glitter Stickers, opět jsem využila washi pásku z bookletu Hello Beautiful Shapes Washi Booklet, dozdobila enamelkou tvaru hvězdičky Glossy Enamel Adhesive Sprinkles – Stars a obdélníkovou kartičku jsem už jen nalepila pomocí 3D samolepící pěnové čtverečky na kartičku. Kytička, která je na boku kartičky je transparentní samolepka ze sady Hello Beautiful Sheer Stickers.

Pár kartiček je opět jen „vzdušných“. Podkladem jsou buď výstřižky z papírů, případně již zmiňované kartičky od HS a na nich pomocí 3D čtverečků menší kartičky, které jsou též součástí sady kartiček Hello Beautiful Foil Pocket Cards .

To by nebylo ono, kdybych si z porodnice neodnesla i nějaký ten suvenýr :-). Julie měla po celou dobu pobytu v porodnici na ruce náramek s označením a jeho štítek se podařilo zachovat. Jak jinak než že zaujal čestné místo v albu :-). Na jednu z kartiček jsem ho nalepila pomocí 3D čtverečků, krásně tak na stránce vynikne. Dopsala jsem kratičký text a nalepila dvě transparentní nálepky z již zmiňované sady Hello Beautiful Sheer Stickers.

Poslední strana týdne je též „porodnická“, ale závěr je už radostnější a tím je návrat domů. Protože se mi kartičky líbí, snažila jsem se je maximálně využít a fotografie rozmístila úplně stejně jako na předešlé straně, díky tomu jsem mohla jednotlivé kartičky využít z obou stran.
Opět jsem používala k lepení 3D čtverečky, podlepila jsem některé kartičky pro zvýraznění. Opět jsem sáhla po washi páskách s bookletu a tentokrát i po krásných Hello Beautiful Chat Bubbles Puffy Stickers. Jedná se o příjemné plastické samolepky – na mé stránce jde konkrétně o samolepku s nápisem Smile.

To bylo ale stránek, fotek a materiálu, že? Vím vím, ale ono to prostě jinak nešlo. Tento týden se mi strašně krásně tvořil.Byla fůra krásného materiálu, spousta živých vzpomínek a čtvercové fotky, které prostě mají své zvláštní kouzlo.
A protože je to tento týden už druhý záznam z narození našich robátek, mám pro Vás malou SOUTĚŽ. Máte i vy zpracované narození Vašich miláčků? Pokud ano, pošlete nám Vaši stránku do nedělní půlnoci 19.4.2015 a soutěžte tak o 100 Kč poukaz na nákup do našeho e-shopu. A že takovou stránku nemáte? Tak co si ji na základě této výzvy vytvořit? Moc se na Vaše stránky těšíme.

MUDr. Michala Knězková

All posts

1 Comment

  • Stanislava Bicková 15.4.2015 at 18:57

    Míšo, jako vždycky krásné, něžné, sladěné….. jste nádherní 🙂

  • Leave a Reply

    Vítejte u nás na blogu!

    Mé jméno je Míša a jsem dětská lékařka. Především jsem ale mámou 4 dětí. Blog je o všem co mě naplňuje, co máme rádi, co nám dává smysl. Tedy o prevenci, zdraví, cestování a o našem životě. Doufám, že se Vám tu s námi bude líbit.

    Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

    Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

    Internet je plný informací, které ale mají skutečnou váhu? Co mám dělat? Povíme si vše od porodnice, prvních horeček a průjmů, přes otázky o očkování až po syndrom náhlého úmrtí a nácvik resuscitace kojence. Doma už vás nic nezaskočí! Nově i ON-LINE!

    Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

    Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

    Úspěšný projekt První pomoc dítěti už běží třetím rokem! Často si říkáte Co mám dělat? Přijďte a tenhle myšlenkový kolotoč dostane řád a vy pocit jistoty, že v případě nutnosti skutečně pomůžete! Nově i ON-LINE!

    Už potřetí MAMAblogem roku! Děkujeme!

    Kam za námi

    Nejnovější příspěvky

    MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

    MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

    Děkujeme, že jste se zatoulali až k nám. Narazili jste na blog mladé lékařky a především mámy, který je o lásce k dětem, zdraví, hraní, cestování, Project Life, vzpomínkách a všem smysluplném co nás baví a naplňuje. Doufáme, že se vám bude líbit.

    ×