Project life WEEK 17/2015

 

Další týden utekl jako voda! Nejen týden, ale vlastně měsíc. V tomto týdnu totiž naše malá Julinka oslavila svůj první měsíc života s námi :-). A protože se mi sešla spousta různobarevných fotek, rozhodla jsem se to zkusit bez špetky růžové 🙂 A jak to dopadlo? Na to se teď můžete spolu se mnou podívat. Hlavní prim hraje Midnight Core Kit a má ne příliš oblíbená barva ŽLUTÁ. S výsledkem jsem ale přesto spokojená a alespoň sebe jsem přesvědčila o tom, že i žlutá může v mém PL být. 

 

Počasí nám tento týden vyloženě přálo a v našem týdnu bylo po dlouhé době spousta „poprvé“. To mimochodem značí i vlaječky s nápisem „dnes poprvé“, které můžete na kartičkách i fotkách vidět. Naprosto jednoduše jsem je připnula sešívačkou.

 

Pro každou stranu jsem si vybrala jiný design plastových kapes. Důvod byl prostý. Fotky a kartičky se mi sešly takové, že nejlépe vypadala tato kombinace kapes. Nejdelší dobu při práci mi totiž zabralo právě rozmístění fotek a kartiček. Pořád se mi něco nezdálo, pořád mi někde něco chybělo či přebývalo, nakonec si ale vše sedlo a mohla jsem začít s journalingem. První strana je v plastové kapse Pages A.

 

Titulní kartička k týdnu byla předem jasná! Opět jsem měla spoustu fotek, takže nepřipadalo v úvahu mít celou kartičku jako úvodní. Proto jsem vybrala fotografii a tu označila číslem týdne a datumovým razítkem. Fotka Nelinky je má oblíbená. Absolutně nechápu, že se mi ji podařilo tak krásně vyfotit, protože tato fotka je pořízena přes balkónové dveře. A věřte nebo ne, ale sklo v nich je jak po motokrosových závodech. Ano taková vrstva bahna na nich je :-). Foťák byl ale milosrdný a dal vznik krásné, úvodní „kartičce“. Látková samolepka – fotoaparát je z krásné sady Stitched Fabric Stickers.
Všem fotkám jsem opět zaoblila rohy pomocí výsekové raznice Corner Rounder Punch Project Life, aby hezky ladily ke zvoleným kartičkám od Becky Higgins – Midnight Core Kit.

 

Nadpisy jsem ani tentokrát nepsala rukou, ale zvolila jsem dva druhy samolepicích abeced ve žluté barvě (např.Daily Flash Alpha Dandelions Stickers) a také můj oblíbený „strojopis“ v podobě razítkové abecedy. Abych razítka zvýraznila, přetřela jsem vždy místo nejprve žlutým inkoustem a po zaschnutí na něj pak nadpis otiskla.

 

A protože ani naše druhé miminko není ušetřeno dětské kolice, opět jsme sáhli po osvědčených kapičkách, které jsou náhodou ve skvělé barvě :-). A tak jsem krabičku od kapek Bio Gaia rozstřihala, udělala z ní vlaječku a tu sešívačkou přidělala ke kartičce. A další „ozdoba“ je na světě.

 

Jelikož bylo fotek víc než dost jsem týden roztáhnout na tři stránky, zase jsem rozstříhala pár koláží a udělala si místo přímo na fotce. K ruce jsem si přizvala dokonalá silikonová razítka Oh Yes by Ali Edwards, černý a žlutý inkoust.

 

Poslední fotku na stránce jsem extra zdobit nechtěla, líbí se mi taková jaká je, ale malého žluťáska – Friends Buzz Words Epoxy Stickers jsem si neodpustila :-).

 

Druhá strana začíná opět „pohledem“. Tentokrát pohledem mé mladší dcerky Julie, která ten den oslavila svůj první měsíc mezi námi. Celá stránka je v podstatě víkendová. Nejprve páteční výlet za bylinkami, tátův závod s kamarády a na závěr pak trochu toho mazlení s holkama :-).

 

O první fotce jsem se již zmínila. A protože je jeden měsíc prvním výročím Julči, vzala jsem samolepicí abecedu Daily Flash Alpha Dandelions Stickers a přímo na fotku si událost zapsala. Abeceda je samozřejmě bez diakritiky, tu si ale snadno doplníte bílým gelovým perem.

 

A protože jsem již zmiňovala jak krásné počasí tento týden bylo, využili jsme příležitosti a konečně vytáhli na balkón gril. Nela byla naprosto v šoku, co že to ta máma na balkóně dělá :-). Byla kouzelná a právě její sledování mého grilovacího umu je zdokumentováno na úvodní fotce tohoto týdne. Kartičku jsem tedy ocejchovala vlaječkou „dnes poprvé“ a dozdobila razítkem Oh Yes by Ali Edwards.

 

Páteční výlet na farmářské trhy skončil opět rozstříhanou koláží s textem.

 

Poslední událostí byl pak tátův závod, kterého se s kamarády účastnil a i letos se mu podařilo skončit v první desítce. Důkaz toho, že jsem s ním nebyla je zejména množství fotek, které závod dokumentují :-). Kdybych jela s nimi, dal by se celý závod zapsat na dvě stránky v albu. Nu což, alespoň ušetřím místo.

 

 Žlutý týden je u konce a já vám děkuji za jeho prohlédnutí. Doufám, že jsem nalákala i odpůrce či ne příliš velké fanoušky žluté, a že i vy si ji jednou vyzkoušíte. Přeji krásný týden a ve středu zase na „přečtenou“!

Míša

 

MUDr. Michala Knězková

All posts

No Comments

Leave a Reply

Vítejte u nás na blogu!

Mé jméno je Míša a jsem dětská lékařka. Především jsem ale mámou 4 dětí. Blog je o všem co mě naplňuje, co máme rádi, co nám dává smysl. Tedy o prevenci, zdraví, cestování a o našem životě. Doufám, že se Vám tu s námi bude líbit.

Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

Internet je plný informací, které ale mají skutečnou váhu? Co mám dělat? Povíme si vše od porodnice, prvních horeček a průjmů, přes otázky o očkování až po syndrom náhlého úmrtí a nácvik resuscitace kojence. Doma už vás nic nezaskočí! Nově i ON-LINE!

Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

Úspěšný projekt První pomoc dítěti už běží třetím rokem! Často si říkáte Co mám dělat? Přijďte a tenhle myšlenkový kolotoč dostane řád a vy pocit jistoty, že v případě nutnosti skutečně pomůžete! Nově i ON-LINE!

Už potřetí MAMAblogem roku! Děkujeme!

Kam za námi

Nejnovější příspěvky

MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

Děkujeme, že jste se zatoulali až k nám. Narazili jste na blog mladé lékařky a především mámy, který je o lásce k dětem, zdraví, hraní, cestování, Project Life, vzpomínkách a všem smysluplném co nás baví a naplňuje. Doufáme, že se vám bude líbit.

×