Project life WEEK 23/2015

Krásné středeční odpoledne! Tentokrát můžete nahlédnout do našeho 23.týdne, ano skluz je neúprosný, ale stále ještě v mezích normy :-). Už dlouho jsem si neudělala takovou radost jako tentokrát. Celý týden září mými nejoblíbenějšími barvami. K tomu mi posloužila báječná kolekce kartiček Favorite Things Core Kit a něco málo z Color Magic Value Kit.

 Plastové kapsy byly tentokrát dány předem, protože týden číslo 22. je vlastně předurčil. Proto levá strana je opět v kapsách Photo Pocket Pages C. Kartičky do nich nebylo snadné vybrat. Prošla jsem asi 6 kolekcí kartiček než padlo oko na jednu z mých nej. Favorite Things Core Kit.

 

Ano, mám náladu na modrou s trochou té růžovky, řekla jsem si. No, dopadlo opět tak, že je dvoustrana růžová se špetkou modré 😀 Ale co už…
Fotek sice bylo hodně, ale jelikož jsem šťastnou majitelkou Photo Sleeve Fuse Tool, mohla jsem si ten luxus dovolit, a vytvořit si samostatnou úvodní kartičku týdne.
Na modrou kartičku jsem nalepila plátěný výřez z kitu Color Magic Value Kit. Ten je v originále v přírodních barvách, takže jsem ho pomocí růžového inkoustu a houbičky obarvila , aby mi hezky ladil ke zbytku týdne. Pomocí glitrové abecedy  jsem „napsala“ nápis „Náš“ a název týdne pak vytořila písmena Citrus Bliss Thickers Alpha Stickers.
Posledním dozdobením je pár enamelek Serendipity Enamel Dots a razítkem Violet’s ABC’s Clear Stamps vytvořený nápis „4 roky od svatby“…
Jelikož jsme týden trávili venku, vznikla mi spousta fotek, takže jsem musela zařadit snad každou. Hřišťové zážitky jsem doplnila opět nadpisem z razítkové abecedy, glitrovými písmenky a párem oblíbených washi pásek.

 

Opět jsem střihla do kartiček a ne zrovna málo. Ořízla jsem kartičku z kitu a pomocí raznice na kulaté roky ji dotvořila pro závěrečný journaling.

Další stříhance… Fotky jsou ozdobené nápisem, který je součástí kartiček Favorite Things Core Kit. Stačilo jich pár vystřihnout a rolátkem nalepit na fotky či kartičky.

 

Druhá strana byla trochu komplikovaná. Doma jsem již neměla žádnou z kapes Photo Pocket Pages C, tak jsem vzala velkou třicítkovou kapsu, a tu jsem pomocí Photo Sleeve Fuse Tool rozdělila na požadované kapsy. Pomocí mazlíka a pravítka jsem si tak udělala své vlastní kapsy Design C.
Další příklad toho, že stříhat do kartiček mi už problém nedělá, fobie tedy definitivně překonána :-). Nápisem jsem pak ozdobila jednu z fotografií.

Poprvé jsem si vytvořila i vlastní odklápěcí kapsy, aby se mi vešlo na stránku více fotografií. A jelikož byly všechny fotky koláže, potřebovala jsem je trochu narušit, aby byla stránka „vzdušnější“.
Pomocí Photo Sleeve Fuse Tool jsem přitavila novou kapsu Photo Sleeve Fuse Waterfall Sleeves 4×6 ke stránce a vznikla otevírací kapsa.
Pod kapsou jsou pak další fotografie z Malešického parku, který jsme si moc oblíbili. Pokud máte v plánu unavit dítě víc než sebe, tento park je k tomu jako stvořený :-). Krok toho, že jsme utahali dítě, vytvořila jsem tam opravdu haldu fotek a ty si ještě dnes dcera moc ráda prohlíží a pořvává u toho na mě hesla, kterými mě vábí k další návštěvě. Důkazem toho je i její nonstop přítomnost, takže se omlouvám, ale opět tu jsou její tlapičky a tentokrát i se svačinou :-D.

 

Ozdoby této fotky jsou opět vystřihnuté z kartiček Favorite Things Core Kit. Vystřihla jsem i kus koláže, abych měla místo, kam si něco málo poznamenat. Už při tvorbě koláže v PC jsem na toto místo vložila fotky, které mě nebude mrzet, když po vytisknutí odstřihnu.
A teď pssst. Já v tomto týdnu úplně zapomněla, že jsme měli s manželem výročí. Tak nějak jsem týden tvořila a až na samý závěr jsem doplnila datum týdne. Ups, vždyť tady je 4.6.2015. Vytvořila jsem tedy kartičku, pár enamelek Serendipity Enamel Dots, glitrová písmena a razítko Good Times by Ali Edwards.
Týden byl hotový a já neměla místo na kartičku k výročí. Nevadí, Photo Sleeve Fuse Tool mě zachrání. Opět jsem „přitavila“ kapsu a pod ní mi zbyl prostor pro dopsání našeho výročí.

 

 Je to tam, každý detail tohoto týdne je zaznamenaný a i za x let si ho tak budeme emoci připomenout :-). Aaaach jak to byl pěkný týden a ty barvičky…to mi teď na chvilku vydrží. Zase si albem listuji a zase a zase prohlížím. Také to tak máte? Ja ano…a co teprve až vyrostou holky a budeme albem listovat spolu. Tyhle představy mě vždy jen utvrdí v tom, že uchovávat vzpomínky tímto způsobem je prostě neskutečné. Však kdo může říct, že má rodinnou kroniku? Snad nám to tvoření všem vydrží, skluzy doženeme a za 20 let se budeme spolu s ratolestmi smát a bavit nad touhle krásou :-).

 

Mějte i vy krásný zbytek dne a těším se zase za týden.
Míša

 

MUDr. Michala Knězková

All posts

3 Comments

  • Milka 29.7.2015 at 11:35

    Tohle tedy nejsou moje oblíbené barvy, růžovou od dětství nesnáším :-D. Ale jednak při papírovém tvoření se tomu snažím vzdorovat a občas i růžově tvořit, a druhak tedy na této dvoustraně je ta růžová úžasná! Mám tvoje stránky moc ráda, jsou plné krásných ozdob, detailů a právě i barev, moc se mi líbí, jak jsou vždycky vyladěné, i když třeba na fotkách jsou různé barvy…

    • Míša 27.8.2015 at 10:55

      Dekuji za krasny kometar 🙂

    • Míša 27.8.2015 at 10:55

      Dekuji za krasny kometar 🙂

    Leave a Reply

    Vítejte u nás na blogu!

    Mé jméno je Míša a jsem dětská lékařka. Především jsem ale mámou 4 dětí. Blog je o všem co mě naplňuje, co máme rádi, co nám dává smysl. Tedy o prevenci, zdraví, cestování a o našem životě. Doufám, že se Vám tu s námi bude líbit.

    Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

    Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

    Internet je plný informací, které ale mají skutečnou váhu? Co mám dělat? Povíme si vše od porodnice, prvních horeček a průjmů, přes otázky o očkování až po syndrom náhlého úmrtí a nácvik resuscitace kojence. Doma už vás nic nezaskočí! Nově i ON-LINE!

    Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

    Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

    Úspěšný projekt První pomoc dítěti už běží třetím rokem! Často si říkáte Co mám dělat? Přijďte a tenhle myšlenkový kolotoč dostane řád a vy pocit jistoty, že v případě nutnosti skutečně pomůžete! Nově i ON-LINE!

    Už potřetí MAMAblogem roku! Děkujeme!

    Kam za námi

    Nejnovější příspěvky

    MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

    MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

    Děkujeme, že jste se zatoulali až k nám. Narazili jste na blog mladé lékařky a především mámy, který je o lásce k dětem, zdraví, hraní, cestování, Project Life, vzpomínkách a všem smysluplném co nás baví a naplňuje. Doufáme, že se vám bude líbit.

    ×