Tohle na nás čeká zítra. Jakmile vyzvedneme Nelinku ze školy, slíbili jsme si vypečený zbytek dne 🙂 . Připraveno máme ještě na linecké, ale top budou určitě domácí sušenky. A protože mi jedna z vás, zdravím Áji, napsala krásný komentář a trefila se zrovna do pečení, posílám ten recept ke všem 🙂 .
Část z vás mě teď asi nebude mít nejradši, protože přijít večer s článkem o cukroví je jako pozvat domů Pavlova 😀 . Ale, já si říkám, že už máte určitě napečeno, takže si v nejhorším něco zakousnout můžete 🙂 . Ráda bych si sem totiž uložila TOP z našich cukroví, abych nemusela příští Vánoce prohledávat všechny mailové adresy, abych našla kde že ty recepty mám 🙂 .
Prozradím je tak i vám. Cukroví, které opravdu dětem dám i já, která jim toho sladkého moc nedopřávám. Tyhle 2 druhy pečeme zítra a naše babička mi nezapomněla loni sepsat veškeré ingredience, podle kterých to zvládne každý 🙂 .
Švestičkový mls s vločkami
Jestli tyhle sušenky neznáte, určitě je vyzkoušejte. Děti se po nich oblizují, díky švestkám jsou hezky vláčné a projdou doma po celý rok. A jestli nebudete vědět co dovalit na návštěvu, stačí je zabalit do celofánu a rázem máte krásný a chutný dáreček.
Co k tomu: 80 g změklého másla, 80 g cukru, 80 g ovesných vloček (kvalitních), 100 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček loupaných slunečnicových semínek (100 g), sušené švestky….může být i jiné ovoce (100 g)
Jak na to: Ze všech surovin vypracovat těsto. Aby se s těstem lépe pracovalo, je dobré nechat ho chvíli ztuhnout v lednici (ale není to nutné). Těsto rozdělit na polovinu a z každé vyválet na pomoučněné podložce váleček o průměru asi 3 – 4 cm (podle toho, jak velké sušenky budete chtít). Váleček pokrájet na cca 1 cm silná kolečka, přenést je na plech, pokrytý pečícím papírem. Zvolna péct ve vyhřáté troubě, dokud povrch nebude lehce růžový.
Domácí sušenky do krabice
Jééééj tyhle krásky jsou top našeho táty. První kousnutí nevíte co čekat a za chvíli to přijde. Pravé a strašně jednoduché sušenky, které zvládnou i děti a ozdobí si je veselým razítkem.
Co k tomu: 350g polohrubé mouky, 150g moučkový cukr, 130g změklého másla, 2 celá vejce,polovina sáčku vanilkového cukru, citronová kůra.
Jak na to: Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici dvě hodiny odpočinout. Těsto si rozdělíme na několik bochánků a rozválíme na lehce pomoučněném válena placky o šířce cca 0,5 cm. Pak už udělají většinu práce jen ručky a vykrajovátka. Pečeme na pečícím papíře při 160°C asi 10 minut – dokud nezačnou okraje hezky zlátnout.
Jako tip doporučuju razítka od Tescomy. Mají asi 4 sady razítek. V každé sadě si snadno střídáte jednotlivé raznice a měníte tak obrázky na sušenkách. Tato je Vánoční a do zásoby si chystám ty krásné Velikonoční. Takhle si totiž holky upečou samy 🙂 .
Takže teď už jen uvařit kafíčko, protože zapíjené je tohle všechno nejlepší 😀 a užít si, že na stole může být otevřená krabice a nikdo do ní nehamtá 😀 . Miluju ty malé zoubky, když už projdou čištěním 😀 . Mějte krásný večer a užívejte i těchhle sladkých neřestí 🙂
Máváme vám všechny čtyři, i když holky už touhle dobou z postýlek 🙂 . A dovolím si malý spoiler – zítra se stavte – zítra to tu bude zase o jídle a kuchtit budou tentokrát jen holky 😀 .
#14 adventní nadílka: Lego Soutěž v pečení
Jsem si vědoma, že dnes budu výhrou nadržovat holčičkám, ale i maminky kluků mají určitě v okolí malé slečny, kterým se dá výhra darovat pod Jedličku 🙂 . Takže co říkáte na soutěž v pečení? V Lego světe pochopitelně jen 😀 .
PODMÍNKY SOUTĚŽE:
1. Pro účast v soutěžích je nutné odebírat novinky na blogu emailem. Odběr si snadno přihlásíte na úvodní straně blogu úplně dole v patičce, kde vyplníte email k novinkám. Blog vám pak pošle zprávu, kdykoli se tady objeví nový článek (letos už to prý bude fungovat – tvrdil IT 😀 ) 🙂 Odběr zkontroluji dle vyplněného emailu.
2. Odpověz na otázku zde na blogu nebo na facebooku: Pojďme udělat sbírku perníčkových receptů. Jaký je váš recept na perníčky? Jsou hned měkké nebo pečete s předstihem:
3. Pokud sleduješ náš Facebook MK life / mom of 2 & our life a okomentuješ nám tam tento článek “soutěžím na blogu”, zařadíme tvé jméno do losování ještě jednou.
4. Pokud budeš soutěž sdílet na Facebooku ne ve stories na Instagramu, zařadíme Tě do slosování opět ještě jednou. Šance vyhrát je tak vyšší.
Soutěž končí 4. adventní neděli 20.12.2020 ve 12:00 hodin. Výherce vyhlásíme zde na blogu u článku.
145 Comments
Mam recept na pernicky z internetu a jsou hned mekke, takze naprosta parada. Ale figl bude spis v tom vyndat je hodne brzo z trouby 🙂
Nejoblibenejsi jsou u nas spaldove pernicky podle Katriony z Fb, jsou hned mekke a hned snezene 😀
Já těsto na perníčky zatím kupovala, vlastní odzkoušené nemám. A letos jsem se na ně vyprdla úplně, děti si užily vykrajování šlehačkového cukroví a to se stane naší novou stálicí, pracovalo se s ním krásně. Ještě nás čeká zdobení čokoládou, taky za mě novinka tak jsem zvědavá 😀
Vždycky prosím o recept svou mámu 🙂 ideální je péct dohromady 🙂
Letos jsme pekly poprve s detmi kamaradkou, ktera zadelala testo, takze recept nemam, ale pernicky mekke hned nebyly. Ubehl tyden a miska je takrka snedena 😁
S receptem na perníčky bohužel nepřicházím, ale strašně děkuju za sušenky. Už dlouhou dobu hledám nějaký ověřený recept. Perníčky pečeme u babičky a taky tam je schovaný recept.
Pečeme hned měkké perníčky, protože by děti asi nevydržely čekat 🙂 Dětem moc sladkého nedáváme, takže Vánoce jsou pro ně celkem výjimečné. Pečeme medové perníčky, sušenky (recept téměř totožný s vaším), a nějaké nepečené v malém množství.
Letos už má mladší 3,5 roku a je znát ženský přístup. Zpracuje těsto, perfektně vykrajuje a hlavně vydrží se mnou v kuchyni od začátku do konce (kdy to mezi tím její starší bratr odpíská 😀 ). Za to by si tu sadu Lega zasloužila 😀
Mám letos nový super recept. Rovnou měkké perníčky samozřejmě. Výborné! Jenže tím,že jsou tak skvělé,tak budu zítra péct 5.davku😄 což je taky nevyhoda
Mam nějaký recept z internetu na ihned měkké perníčky a uz jsem je letos pekla podruhé, ty prvni zmizely rychlosti blesku začátkem prosince 😄
Peču perníčky podle Br_dové.
My letos zkusili od @neplechanaplechu a top!
Slíbený recept:
Vynikající perníčky (v závorce úprava pro variantu bez cukru)
300g žitné celozrnné jemně mleté mouky
200g hladké nebo hladké špaldové mouky
170g cukru moučky (vynechat)
5 lžic medu (6 lžic medu a 4 lžíce ječného sladu Sladěnky)
100g másla
2 vejce
3 lžičky koření do perníku (koření není nikdy dost 🙂 )
1 a 1/4 lžičky sody
V míse smícháme sypké ingredience. V kastrůlku na mírném ohni rozehřejeme med, máslo a slad. Přidáme k sypkému a zapracujeme spolu s vejci ve vláčné těsto. Můžeme hned válet. Perníčky po upečení necháme na vzduchu, do druhého dne krásně změknou. Skladovat doporučujeme v papírové krabici, aby se dále rozležely.
Dnes jsme poprvé vyzkoušeli zdravější variantu perníčků a myslím, že se povedly 😉 Recept: 400 g celozrnné špaldové mouky, 75 g másla, 2 vejce, 100 g třtinového cukru, 4 lžíce medu, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 0,5 lžičky skořice, 1 lžíce kakaa
Pěkný večer, letos pečeme perníky podle Bududub:) (http://bududub.blogspot.com/2013/12/pernik-recept.html) a jsou tak dobré, že první várka nevydržela do druhého dne, tak jsme zrovna dnes dělali repete:) a recept si rozhodně ukládám.
Recept na pernicky je jednoduchy- testo z Ikea a deti si s nim vyhraji🤣
My žádný rodinný recept nemáme a tak poslední roky zkoušíme. A nějak máme perníčky vždycky tvrdé, i když zkoušíme recept na ty hned měkké. Ale zato jsme teď našli krabičku těch loňských a byly ještě jedlé 😀
Peču perníčky ihned měkké, letošní Vánoce už potřetí, protože předchozí jsou snědeny 😀 už několik let podle paní Brýdové: 500 g mouky, 200 g cukru, 5 lžic medu, 100 g másla, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička sody, 1/4 kypřícího prášku do perníku.
Letos perníčky nepeču, ale když už nějaké peču, tak tyto: 400g hladké mouky, 120g moučkového cukru (dávám sotva polovinu), 160g medu, 60g tuku/másla, 2 vejce, 1/2 lžičky sody, 2 lžičky koření. Nejsou hned úplně měkké, ale stačí jim na změknutí jen pár dnů.
Skvělý recept na perníčky má Lucka Křížková ve svém výběru na IG. Jsou top a hned měkké. A není tam žádné máslo ani tuk!
Naše ověřené, hned měkké perníčky:
0.5kg hladké mouky
150g moučkového cukru
100g másla
100g medu
2 vejce
1 kypřící prášek
2 lžičky perníkového koření
1 lžička kakaa
Na 150st. 9 minut
Peču perníčky podle dvou maminek z MK 🙂 oboje perníčky jsou hned měkoučké 🥰 u nás by ty tvrdé neobstály 😁 protože děti mi je berou okamžitě z pod ruk 😂
Pernicky u nas moc nefrci, doufam, ze zatim a pristi rok uz budeme pect 🙂
Náš recept na perníčky, které jsou hned poživatelné 🙂
100 g medu
50 g práškového cukru
75 g másla
1 žloutek
25cl mléka
1/2 lžíce perníkového koření
150 g žitné celozrnné mouky
150g špaldové hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžíce kakaa
v závěru opatrně zapracujeme sníh z jednoho bílku
Vypracované těsto necháme přes noc odpočinout v lednici.
Pečeme na 160°C horní a dolní ohřev cca 10 – 12 min; trochu se nafouknou a velmi mírně rozlezou. Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným celým vajíčkem s jednou lžící studené vody.
Perníčky peču každý rok podle jiného receptu. Letos ještě napečeno nemám takže to musí být hned měkké 🙈
V receptu má být 25ml mléka 🙈
Náš recept na perníčky, které jsou hned poživatelné
100 g medu
50 g práškového cukru
75 g másla
1 žloutek
25 ml mléka
1/2 lžíce perníkového koření
150 g žitné celozrnné mouky
150 g špaldové hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžíce kakaa
v závěru opatrně zapracujeme sníh z jednoho bílku
Vypracované těsto necháme přes noc odpočinout v lednici.
Pečeme na 160°C horní a dolní ohřev cca 10 – 12 min; trochu se nafouknou a velmi mírně rozlezou. Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným celým vajíčkem s jednou lžící studené vody.
Sušenky mě děti taky miluji a dokážou je ve velmi krátké době sníst. Já mám recept na perníčky od mé kamarádky. Dělá ty, které jsou hned měkké, což je v naší domácnosti nevýhoda. Do Vánoc jsou snezene 🤦♀️🤦♀️. Na velkou várku perníčků :
1 cele maslo
4 vejce
40dkg medu
40dkg moučkového cukru( osobně dávám min)
2 rovné pol. lžíce pernikoveho koření
1kg hl. mouky
2rovne kávové lžičky sody
Mám několik zaručených receptů na perníčky měkké hned, několik triků, aby neztvrdly…. Ale stejně to skončí tak, že jsou po upečení chvíli měkké a pak už mě zachrání jen rozkrojené jablko v krabici s perníky 😀 ale dětem to nevadí a zpracují rády, jak těsto vykrajovátky, tak upečené perníky během chvilky 🙂
Perníčky jsem nikdy v lásce neměla, mam radši mokřejší cukroví. Ale začala jsem je péct kvůli dětem, jsou to malí pomocníčci.
Recept mám z netu, hned měkké nejsou, kdy změknou, to nevím, přidávám k nim jablíčko.
500 g hl.mouky
200 g cukr moučka
100 g másla
5 PL medu
2 PL kakaa
2 vejce
2 čl koření na perník
1 čl sidy
1/4 prášku do perníku
My pečeme hned měkké perníčky, ale možná bych to měla přehodnotit, protože moji kluci už jednu várku snědli, takže jsme o víkendu pekli druhou a ta pomalu taky mizí 🙈 snad nebudu muset péct třetí 😃
Receptů na perníčky už jsem vyzkoušela nepočítaně, ale žádný mě zatím neoslnil natolik, abych se k němu vrátila i další rok :-(.
U všech slibují, že perníčky budou hned měkké, ale přijde mi, že u většiny je to jen nesplněné přání … zkusím se tedy nechat inspirovat, třeba konečně objevím tady ten TOP recept nad všechny recepty 🙂
Perníčky nepeču, nějak se mi nedaří. Ale třeba se tady inspiruju a vyhecuju 🙂
Ja jsem letos poprve pekla žitne pernicky podle receptu Tři břatři v kuchyni a jsou hned mekke a vynikajici.
Ehm..hlásí se lajdáček, péct perníčky budeme zítra, tak doufám, že budou hned měkké. 😀 ale ty tvrdé se dají zapíjet kdyžtak.))) Přeji hezký advent!
Dlouho jsem zkousela ruzne recepty a nebylo to ono.Nahodou se ke mne dostal recept od zkusene pernikarky a jiny uz nedelam.Jsou krasne mekke,ovsem jak dlouho vydrzi,jsem jeste nezjistila,nikdy je neuhlidam pred detickami.
Pečeme.pernicky dle receptu z Vaříme s dětmi pro děti a i přesto, že jsou hned měkké je řada peču s předstihem, protože se do nich dává opravdové, rozdrcene koření a ne kupovana pernikova směs a to se v nich krásne rozloži.
Ještě nemám vychytaný recept na perníčky, pořád zkouším.
Minulý rok jsme zkoušeli perníčky s mandlovou moukou, letos jsem chtěla zkusit perníčky z žitné mouky slazené datlovou pastou (zapomněla jsem si ji koupit ve zdravé výživě)
Letos jsem pekla perníčky poprvé,ale musím se přiznat,ze jsem si koupila těsto v místní pekárně
Používám tento recept a jsou hned docela měkké:
400 g hladké mouky, 140 g cukru moučka, 50 g másla, 2 vejce, 2 lžíce dobrého tekutého medu, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička perníkového koření, 1 žloutek na potření po upečení.
Aj. Nemám svůj recept na perníčky, protože pokaždé hledám nový. 😁Ale plánuji, že si zavedu ručně psaný sešit osvědčených receptů. Příští recept na perníčky chci zkusit z webu Kitchenette.
Já peču podle receptu od tety z Valašska a jsou výborné a měkké hned 👍 😋
500g hladké mouky
250g cukru
100g másla
1 lžička sody
2 lžíce kakaa
1 lžička perníkového koření
100g medu
Náš osvědčený recept na perníčky je: 400g hladké mouky, 2 vejce, 140g cukru, 100g másla, 2 lžiček medu, perníkové koření a jedlá soda. Perníčky jsou hned měkkého a moc dobré 🙂
Juu, tak toto LEGO by byl pro naši Nelču splněný sen. Pořád mi něco „peče“ a vaří kávu. Žádný rodinný recept na perníčky nemám. Můj recept je nepéci sama, většinou peču se ségrou nebo s mamkou, a mít k ruce dobrý svařák, koledy a pohodu. Pak to jde téměř samo.
Krásný předvánoční čas vám přeji
Každý rok zkouším jiný recept na perníčky. Ještě jsem bohužel nenašla úplně top zaručený recept se kterým bych byla maximálně spokojená, tak se ráda inspirují i ostatními komentáři
U nas vede recept ze Dama doma jakonu Lucie Krizkove;) jsou hnedle mekke
Muj recept na pernicky mam od skvele kamaratky a mela jsem vypadek v peceni pernicku ale tento rok jsem ho opet oprašila díky mojim dvoum cácorkám, které pečení perníčku strašne baví a ještě víc je baví je mlsat 😊Tady je recept:
1kg HL. Mouky, 30 dkg medu, 40dkg Cukr moučka, 15dkg Masla, 5 Vajec, 2,5 kav. lzicky Pr. do perniku, 2,5 kav. lžicky Koření do perniku a 2,5 kav. lžičky Jedle sody…Pict dozlatova, po vytazeni z trouby potrit vajickem.
Ten den jsou mekke, ale pak mi ztvrdly, takze jsou ted tvrde jako piskoty nebo susenky, tak snad jeste zvlhnou malinko, musim si nekam pro rady jak na to skladovani 😉
Jako pekařská začátečnice zatím každý rok zkouším nějaký osvědčený recept, ale žádný mě ještě nepřesvědčil tak, abych u něj zůstala 😀
Mám nejraději tradiční perníčky, pouze žitná mouka, koreni a med. Je nutné nechat perníčky rozležet, nebo je skladovat s plátkem jablka.
Nemám žádný vyhlášený, vždy když mi napíšou ze školky, že je čas upéct perníčky a já se cítím blbě protože většinu rodičovských aktivit ve školce nezvládám. A protože všechno nechávám na poslední chvíli, tak vygoogluju recept na měkké perníčky, v noci to upeču, názdobím a ráno to donese tatínek do školky a je za hrdinu, že to nezapomněl, a já umírám v práci….a stejně budu péct perníčky před štědrým dnem doma protože jsem nepoučitelná….
Není to tedy žádná zdravá verze,ale za to hned měkoučké a pečou se chvilku:)
600 g hladka muka,250 g prask.cukor,200 g maslo,6 PL med,2 PL kakao,3 ks vajcia,1 kypr.prasok do perniku,1 ČL pernikove korenie. Těsto si vypracovat nejlépe den předem,nechat odležet v lednici.Pak vykrajujeme tvary dle libosti (cca 3-5mm tloušťka) a pečeme 5-7 minut pri teplotě 165-175 stupňů. Dobrou chuť👍
Dělám perníčky podle Kuchařky pro dceru, které jsou hned měkké a jsou výborné. Už jsem je doporučila i kamarádkám. Jen to zdobení není má silná stránka.
Pernicky mam moc rada, ale vetsinou si je objednam (stejne jako ostatni cukrovi) u jedne skvele cukrarky. Pecene pak jen vanilkove rohlicky a maslove susenky (ty mockrat do roka) pro navoneni domu.
Pernicky mam moc rada, ale vetsinou si je objednam (stejne jako ostatni cukrovi) u jedne skvele cukrarky. Pecene pak jen vanilkove rohlicky a maslove susenky (ty mockrat do roka) pro navoneni domu.
Peču podle receptu od ségry a jsou vážně luxusní 🙂 🙂
30 dkg hl. mouky
15 dkg moučkového cukru
11 dkg másla
1 celé vejce
2 lžíce medu
trochu kakaa
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody
Pečeme na 180°C 🙂
Já peču už třetím rokem podle IG Lucie Křížkové. Jsou úplně bez tuku a měkké hned. 🙂
750g hl. mouky
300g cukru moučka
200g medu
1 lžička pernikoveho koreni
1,5 lžičky sody
4 vejce
Citronová kůra 🙂
Pečou se 8 minut a dají je jist hned. Jsou boží 🙂
Musím se přiznat, že žádný ověřený recept nemám. Minulý rok jsem pekla poprvé se synem nějaké perníčky, které byly hned měkké. Recept si nepamatuju. Letos určitě budem také péct ty co budou hned měkké, určitě budou medové a ze špaldove mouky, ale konkrétní recept ještě nemám…
My dělali předevčírem perníčky od Dva tátu, na instagramu (Dva tátové) mají recept:)
Pekla jsem dle paní Brydové a byly nejlepší, hned k jídlu, zadni tvrdolíni.
Nyní musíme bez másla, vajec..a jsou také dobré, tak akorát.
Musím se přiznat ,že jsme letos dělali ,přesněji pracovali s perníčkovým těstem…,píšu pracovali ,protože jsem těsto koupila už připravené v cukrárně Myšák. Příští rok ho mám v plánu nachystat už sama.
Pečeme podle osvědčeného receptu, ty, které jsou hned měkké. Recept: 125 g moučkového cukru, 300 g hladké mouky, 50 g žitné mouky, 60 g másla, 3 vejce, 6 g jedlé sody, 1/4 lžičky soli, 5 g mleté skořice a koření. Poprvé, když jsem je dělala, tak jsem si koření umlela v mlýnku na kávu 😂 A i když to po nějaké době z mlýnku vůbec nebylo cítit, můj muž už by mě vždy před Vánoci podezíral, takže raději dávám kupované perníkové. A zdobení jsme si letos s klukama moc užili a bavilo je to. Perníčky se jim povedly víc, než mně minulý rok 😂
My máme zase něco extra… Kvůli mnohocetnym alergiím jsou to takové pseudo vánoční perníčky, ale jsou perfektní, žádná prasárna a péct se taky dají celý rok… Díky za ně skvělé Jitce z http://navlnechuti.cz/pohankove-pernicky/
Můj osvědčený recept na perníčky 😍
40 dkg hladké mouky
14 dkg cukru moučka
5 dkg Hery
2 vejce
3 lžíce medu rozpuštěné v 1 lžíci mléka
1 lžička jedlé sody
1 sáček kypřícího prášku do perníku
2 lžičky mleté skořice
1 lžička kakaa do pečení
Těsto nechám odležet v ledničce do druhého dne. Těsto vyválet na cca 0,5 cm. Trouba na 180° a peču cca 8-10 min. Po upečení hned potřu směsí z 1 žloutku, 1 lžičky horké vody a pár kapek citrónové šťávy. Poleva bílek, cukr moučka, 1 lžička Solamylu a citronová šťáva. Perníčky dám do plastové dózy a k tomu rozkrojené jablko. Jsou pak krásně měkké.
Nejlepší recept na perníčky mám od tchýně, med od tchána (to jsem se dobře vdala :-). Je potřeba je nechat tak měsíc odležet: 1/2kg hladké mouky, 200g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžička sody, 2 lžičky mletého koření do perníku, 2 vejce, 180g medu, lžíce rumu.
Lego je moc krásné, s tím bych si vyhrála i já 🙂
400 g hladké mouky
140 g cukru moučka
50 g Hery
2 vejce
3 lžíce medu rozpuštěné v 1 lžíci mléka
1 lžička jedlé sody
1 sáček kypřícího prášku do perníku
2 lžičky mleté skořice
1 lžička kakaa do pečení
Po upečení hned potřít směsí z 1 žloutku, pár kapek citrónové šťávy a 1 lžičky horké vody. Do krabice pak dám rozkrojené jablko, aby byly měkké.
My pečeme taky ihned měkké perníčky podle Lucky Křížové (základ -nesmí se nechat dlouho péct a ne úplně tenké těsto)
ja peču perníčky podle brydove, jsou výborné, hkaven tam dat kvalitní cerstev perníkové koření, to tomu dodá správný šmrnc. zkoušela jsem uz více test, s některými se pracovalo hur, s jinými lepe, ale tento podle brydove idealni pro praci s detmi a miluju perníčky tvrde ale pinyxporad měknou:)
Pečeme hned měkké, které sice hned měkké nejsou, ale stejně hned zmizí…
Peču žitné z Jíme zdravě a jsou moc dobré, hned měkké 😊
peču perníčky a zdobím je s dětmi, klasický recept, jsou celkem měkké, dávám je na balkon aby nasákly vlhkost a jsou ještě pak měkkčí.
Perníčky jsou moje Pandořina skřínka… Ještě nikdy se mi nepovedly, pokaždé zkouším jiný recept a pořád se mi nedaří, plus jich nemůžu dělat moc, protože manžel je nerad 🙁
Ale nevzdávám se, už dělám poloviční dávky a zkouším dál.
Ja letos poprvé delala podle mamapecedoma -ale musi se nechat odležet.
Chystám se poprvé péct až příští Vánoce, takže bohužel letos nemám žádný osvědčený recept, kterým bych mohla přispět… Ale Vaše si uložím a vyzkouším! Děkuji 🙂
Letos sem pekla podle receptu od pani co pece snad cely zivot. Jsou tvrdsi, ale i tak se daji jist
600g hladke mouky
250g mouckoveho cukru
4 vejce
50g rozpusteneho masla
100g medu
1lzicka sody
1lzicka pernikoveho koreni
I hned poupeceni se potiraji rozslehanym vajickem aby byl lesk
U nás pečou perníčky obě babičky. Typ hned k jídlu. Nám zbývá linecké a nový druh jsme zvládli s dětmi letos připravit, ale spálit.
U nás perníčky nefrčí, když se upekly, vždycky zbyly a nikdo je moc nechtěl jíst. Tudíž už je pár let nepečeme a nebudeme ani letos. Ostatně letošní Vánoce budou celkově bez cukroví. Ale když jsme je pekli, vždycky byly tvrdé a musely se nechat změknout. Bohužel občas to nevyšlo a změkly dost pozdě, tak byly až na Velikonoce. 😀
Perníčky mám hned měkké. Ale celkově mi perníčky moc nejdou, musím to nějak vychytat.
Perníčky peču podle Cuketky jen nahrazuji část bílé mouky špaldovou celozrnnou. Jsou měkké hned. Dělala jsem i žitné, ale ty kromě mě nechtěl nikdo jíst, tak co se týče vánočního cukroví jdu spíš cestou ověřeného kompromisu než cestou super zdravé varianty, když je to 1x za rok 😅. Sušenky jsme pekla s dětmi hodně podobné včera, jen dávám navíc skořici a perníkové koření.
U nás v rodině se pečou jedině Slovanské perníčky, jsou hned měkké. 500g hl. Mouka, 180g cukr moučka,125g hery, 125g medu, 2 vejce, 1 lžička skořice, 2 lžičky perníkového koření a 1 lžička sody.
Perníčky peču podle Vánoční kuchařky pro dceru a jsou hned měkké…
Bohužel recept nemám, každý rok byly zatím nejedlé, takže letos jsem to už vzdala, máme dost jiného cukrovi 😀
Ja každý rok zkouším nový recept a stále jsem nenašla ten top recept. Ale letos jsem zkoušela od Dancahajkova,cz a jsou moc dobré, hned měkké tak uvidíme jake budou i na Štědrý den a třeba to budou ty top.
My pečeme hned měkké, které sice nejsou hned měkké, ale stejně hned zmizí…
Taky pecu podle pani Brydove, jsou vazne luxusni 🙂
U nas se pecou bio pernicky od Dvou tatu, jsou hned mekke, kdyz je vcas vytahnete z trouby 🙂
Ja pecu bud pernicky od Katriony (hned mekke a mnam!) A nebo od pani Lucky Krizkove (Vachove),kdyz se z trouby vyndaji vcas,jsou i hned mekke:D vrele doporucuju,zitra je neseme do skolky,doufam,ze budou mit uspech:)
Recept na perníčky mám od své tety, jsou hned měkké. Peču je jen občas, z trochu „sobeckých“ důvodů. Mám silnou alergii na med (mimo jiné), takže je potom nemůžu jíst. A bez medu si perníčky tak nějak představit neumím.
Peču perníčky, které jsou hned měkké. Každý rok se k pečení dostanu jindy a tyhle se dají jíst hned 🙂 Uveřejněné byly v časopise Apetit (2010/10)
140 g moučkového cukru
2+1 vejce na potření
100 g másla (peču pouze s máslem, ale je asi možné dát i Heru nebo jiný rostlinný tuk)
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky
(1 bílek a 150 g moučkového cukru na polevu)
Perníčky máme po upečení hned měkké. Letos jsem dopředu nepřebrala vykrajovátka tak kromě klasických stromečků, hvězdiček a andílků a pod. máme i vánočního zajíce, kuřátko, slepičky. Jinak peču podobné ovesné sušenky a taky se po nich vždy jen zapráší.
Miluju tento prispevek! Vznikne z nej absolutni pernickovy superrecept! Nebo muzeme treba 2 mesice testovat vsechny recepty 🙂
Posilam nas – rada bych pekla v predstihu, ale… snad ani nemusim dopsat vetu. Jsem rada, ze se ted nescvoknu.
Jinak tohle neni zadny tradicny recept 3 generaci, mam ho z casopisu o vareni. Ale je uprimne fantasticky a dost mozna se jednou 3-generacnim u nas stane:) Predstavuju si, ze ho tam do casaku taky pridala nejaka redaktorka ze zazloutleho papirku od babicky:)
Potrebujeme:
400 g hladké mouky
75 g másla
2 vejce + 1 na potření
140 g moučkového cukru
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
2 lžičky mletého perníkového koření
1/2 lžičky skořice
1 lžíce kakaa holandského typu (lze ho vynechat, ale na tmavých perníčcích vypadá bílková poleva vždycky lépe)
Příprava jídla
1 Všechny suroviny smíchejte a v robotu zpracujte na hladké nelepivé těsto – mělo by připomínat modelínu; s takovým se pak dobře pracuje. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
2 Vál nebo silikonovou podložku malinko podsypte hladkou moukou a rozválejte na něm těsto na 3 mm tenký plát.
3 Troubu rozehřejte na 170°C. Z těsta vykrájejte požadované tvary a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem – mezi jednotlivými kousky nechávejte mezery, perníčky se totiž pečením nafouknou a trochu zvětší. Před pečením je ničím nepotírejte.
4 Pečte v rozehřáté troubě cca 10–12 minut (čas závisí na velikosti perníčků, odhadněte ho podle jejich barvy). Upečené perníčky ihned po vytažení z trouby potřete pomocí silikonové mašlovačky rozšlehaným vejcem – budou pak krásně lesklé.
Peču měsíc před Vánoci osvědčený recept – 65 dkg hladké, 25 dkg cukr moučka, 2 lžičky jedlé sody, směs koření do perníčků, 5 dkg másla, 4 vejce, 10 dkg tuhého medu. Pečou se 7-10 min. na 180°C. Hotové se potírají vajíčkem.
my milujeme pernickove testo z ikey se zazvorem, jsou hend mekke a vybirne chutnaji nam i detem
Letos do toho jdu trochu netradičně. Přikládám odkaz na perníčkové cookies z foodblogu, kterému bezmezně důvěřuji…
https://vikendovepeceni.cz/2018/11/pernickove-cookies/
Mám recept od mamky, jsou měkké po upečení.
Letos jsem dělala perníčky poprvé 🍪 V receptech spoléhám na odborníky, v tomto případě na Neplecha na plechu ❤️ Do Vánoc asi bude po perníčkách 🙈
Mam recept z internetu na ihned měkké pernicky. Deti vykrajujou a zdobi.
My letos dělali loňský recept, který si už vůbec nepamatuju, odkud ho vlastně mám – ale jsou hned měkké a chutnají nám 🙂
500g hladké mouky
150g moučkového cukru
100g másla
2 vejce
100g medu
1,5lžičky jedlé sody
1,5lžičky perníkového koření (výborné je od značky Sonnentor)
Už několik let pečeme z tohoto receptu a jsou výborné
4vejce,250g cukr moučka,4 lžice medu,150g hery,perníkové koření,kypřící prášek do perníku,700g hladké mouky
Každý rok se sejdeme s kamarádkou a společně s našimi holcickami pečeme perníčky. Používáme spaldovou mouku a hnědý cukr, med a jsou hned měkké! Je to nás vánoční top!
650 g mouky, 250 g cukru, 100 g medu, 150 g másla, 10 g jedlé sody, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 pernikove kořeni, 3 vejce
Poleva: 140 g mouckoveho cukru, 1 bílek, 2 lžíce citronové stavy
Peču podle kitchenette a miluju je. Konečně perníčky, které jsou medové. Letos jsem je pekla dooost dlouho dopředu, aby změkly, ale měla jsem tekutý med a udělala je tlustší a úplně to změnilo texturu těsta, žádné měknutí nepotřebovaly, takže už jich je polovina pryč. Co nemusím, jsou žitné perníčky, všichni jsme doma měli pocit, že jíme chleba
Tyhle děláme odjakživa:
1050 g hladké mouky, 450 g cukru moucka, 360 g medu, 6 středních vajec, 2 lžičky sody, 4 lžíce koření. Dělám že třetiny dávky a dávám tak polovinu cukru.
Těsto se musí uležet v lednici.
Nejsou hned měkké, ale vydrží opravdu hodně dlouho, protože jsou bez tuku.
A moc díky za recepty, přesně takové potřebujeme.
já doma dělám pracny a dělám si je sám, protože je nikdo neumí tak dobré….
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
cukr moučkový 1 hrnek
máslo 1 kostka
ořechy vlašské 1/2 hrnku
kakao 2 lžíce
skořice 1/2 lžičky
hřebíček 1 špetka
citronová kůra
kypřící prášek do pečiva 1 špetka
tuk ztužený (100%) 1/4 hrnku
cukr moučkový 2 lžíce
Dobry vecer,
my mame tento recept
100g masla
650g hladke mouky
250g mouckoveho cukru
100g medu
4 cela vejce
1 lzicka jedle sody
2 lzicky pernikoveho koreni
a jsou hned mekke
Recept na perníčky mám od tchýně, ale pekla jsem je jednou, protože tohle „cukroví“ nemám ráda, takže to bylo spíš kvůli dětem, ale peču perníková kolečka s povidly a půlkou vlašského ořechu na ozdobu a ty jsou luxusní….recept teď nemůžu najít, protože nám klekl starý PC, kde jsem měla uložené recepty….
z těsta se vykrájejí kolečka, která se potřou povidly a položí se na ně půlka vlašského ořechu, to celé se upeče…
Používám recept na perničky z internetu, někdy ten od mamky z rodinné kuchařky a jsou hned měkké obě verze. Ale bude to celé v tom, vyndat je včas z trouby…receptem to nebude.
Perníčky pečeme dopředu, ale za pár dní jsou krásně měkké. A taky se zítra chystáme péct 🤗
Pečeme datlove bez cukru a jsou hned měkké.
https://www.countrylife.cz/datlove-pernicky
Já mám takovýto recept, ale aby byli měkké, je důležité zavčasu je vyndat z trouby. Což se mi nepovede úplně vždy;-) A peču s předstihem, v prosinci chutnají nejvíce a je potřeba pečení průběžně trochu opakovat, aby něco zbylo i na svátky;-)
400 g hladké mouky
140 g cukru močky
50 g tuku
2 vejce
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
1 žloutek na potření po upečení
Mám recept od kolegyně z práce, jsou vynikající, hned měkké, takže nemám potřebu hledat jiný ☺️
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
50 g másla
2 vejce
trochu kakaa
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
☺️
Recept už by se opakoval, tak jen dodám, že dělám co mám zrovna doma, někdy vyměním.cujr za třtinový, hladkou mouku za spaldovou a většinou uvítám cukr🤣
Recept vždycky vyberu na internetu a vždy se nám povedly, peču s dcerou, letos jsme přidaly kakao a jsou super 🤩
https://www.zeny.cz/lifestyle/vanocni-cukrovi-upecte-si-vonave-a-krehke-pernicky-s-kakaem-3207.html
Letos jsem pekla podle Jíme chytře a druhý den už nebyly. Takže teď čeká v lednici těsto z dvojité dávky. Jen musím najít čas na upečení a budu doufat, že do Vánoc nějaké zbydou 😀
Ja pecu uz tretim rokem tyhle bez cukru ze zitne mouky: https://janalesana.cz/zdrave-pernicky-bez-cukru-a-psenicne-mouky/
Jsou hned mekke. Nejsou špatne, ale uplne mi nechutnaji jako pernicky, asi je to tou zitnou moukou. Ale nechci detem davat moc veci s cukrem :). Rada bych ale zkusila jeste nejaky jiny recept bez nebo s minimem cukru.
Já bohužel moc nepeču takže recept nasdílet nemůžu ;-/
My máme nějaký rodinný recept, peču je podle něj každý rok. Perníčky jsou vždy hned měkké a tvrdou fází ani neprocházejí 🙂 Ten recept je superní. A zní takto:
450 g hladké mouky
200 g cukru (dávám méně)
50 g másla
2 celá vejce
2 lžíce medu
1 lžíce mléka
1 lžička jedlé sody
perníkové koření (dávám 1,5 lžičky)
Mam recept od moji mamky, ale ona je ma vzdy lepsi nez ja. Ty moje jsou bud tvrde a nebo moc silne jako letos. Stále nevim, kde delam chybu.:)
,,stary,, osvedceny rodinny recept a jsou hned mekke. Z 400g mouky a 250g medu,takze jakmile se pak odpocinute testo vice zahreje,tak se musi dat zpet do lednice.
Mám recept na špaldové perníčky z internetu a jsou měkké hned po upečení
http://www.prudcejedle.cz/spaldove-pernicky-bez-cukru/?fbclid=IwAR2mA_ipg_I1qbBOLZ-jHEpXmCo9C-xwxcBjtsfh5XsF-M-Jn38_wnrFszs
Už několikátý rok peču žitné perníčky podle Máma v kuchyni. Jsou hned měkké a slaví u dětí úspěch 🙂
Delam perníčky podle Mamavkuchyni, jsou z žitne mouky, ihned měkké, moc dobré.
Zrovna včera jsme pekli perníčky, takže můj letošní recept líné mámy je:
1. Nechat poslat hotové těsto od maminky (z Lotyšska, jednou mi to nabídla a od té doby je to tradice)
2. Koupit dinosauří vykrajovátka
3. Mít po ruce víno nebo něco, aby to bylo bez stresu
4. Zavolat děti, vyválit těsto a snažit nějak ukočírovat, aby dávali vykrajovátka ostrou stranou dolů a ne příliš daleko od sebe, přitom takovým způsobem, abych jím nesebrala tu radost z pečení.
5. Každému dát jeden perníček na ochutnání, abychom byli jistí, že se povedli.
65 dkg hl.mouky, 25 dkg cukru, 10 dkg medu, 5 dkg masla, lzicka sody, 4 vejce, pernikove koreni.
Hned mekke, báječné ❤️
Letos jsem poprvé pekla Low Carb perníčky, aby toho cukru a mouky nebylo moc a opravdu nám chutnají. Recept přebraný z FB skupiny Low Carb pro normální lidi od Jozefa Kabáta.
„Perníčky.
Tak jsem se do toho už taky konečně pustil.
Nejprve jsem smíchal suché potraviny: 150 g mandlové mouky, 200 g kokosové mouky, 120 g erythritolu, 12 g PDP s vinným kamenem, 8 g xantanové gumy, 20 g perníkového koření, 20 g skořice, 30 g kakaa a špetku soli. Rozpustil jsem 100 g kokosového oleje a 50 g kakaového másla (asi by mohlo být i normální), ale potřebuji spotřebovat to kakaové. Přelil do suché směsi, přidal 4 vejce, 2 dl mandlového mléka, 2 PL rumu a 2 PL vanilkového aroma. Rukou vyhnětl těsto, zabalil do folie a dal na 3 hodiny odpočinout do lednice. Hrouda těsta na poslední fotografii po vychlazení. Po částech vyválel mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku několika mm a vykrajoval. Pekl jsem na 175 °C 13 minut. Těsta bylo 1,124 kg a upekl jsem 3 velké plechy. Asi těsně před Vánocemi je ještě namočím lehce do čokolády. Ale jsou vynikající.“
Já jsem takova pekarka, že i hnedle mekke perníčky podle receptu mam pokaždé tvrdé ,)
Máme hned měkké a taky hned snezene 🙂
Byla jsem před pár lety na kurzu zdobení perníčků a při tom si odnesla výborný recept na perníčky a přesný popis. Co kdy dělat. Od té doby dělám jen ty a komu jsem dala recept, tak byl naprosto spokojený. Takže tady je 😁 1 kg hl.mouky (Babiččina) – prosit, 300g cukru moučka – prosit, 300g medu, 200g másla, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody (Dr.Octer) – prosit, 1 sáček perníkového koření (Vitana), 2 rovné lžičky kakaa. Zpracovat těsto a nechat 24 h odležet v lednici. Trouba na 200C, pečení 5,5min. Horké potřít vejcem (přecedit přes sítko). Po potření a zaschnutí nechat vychladnout např na žehlícím prkně na pečícím papíře. 1 den nechat odležet a pak zdobit.
U nás doma máme rodinný pernickovy recept. A jsou hned měkké, myslím, že je to množstvím medu. 😉
To vypadá krásně 🙂
Jak jsem už v jednom komentáři zmiňovala, několikátým rokem peču ty od Mámy v kuchyni: 430g hladké celozrnné žitné mouky; 2 vejce; 2 lžíce medu; 160g krystalového cukru; 120g másla; půl lžíce perníkového koření; půl balíčku prášku do pečiva. Jen přidávám i kakao (od oka, cca 2 lžíce), chutnají nám tak víc. Nejlepší jsou s domácím vaječňákem:D To se večer dobře ochutnává, zda jsou už dobré, měkké…a pak se před Štědrým dnem musí péct další várka:))) A vaše sušenky vypadají krásně, taky máme razítka i formičky s razítkem a letos si už náš větší vykrajoval úplně sám, sranda byla:))
Škoda, že tu stavebnici Lego nedělá aspoň trochu „genderově neutrální“ – třeba tu kuchyňku udělat bez růžové a fialové… Dost mě překvapuje, jak je stále spousta hraček vyhraněná pro kluky nebo holky, jen tím, že jsou buď růžové nebo modré… Syn rád v kuchyni pomáhá, Lego miluje, ale jak je to růžové a prostě „holčičí“, tak to neeee,:(
Perníčky peču podle receptu od Romana Vaňka, jsou vynikající 🙂 Nechávají se odležet, takže je peču cca měsíc před Vánocemi.
Peču dvě dávky perníčků podle receptu mojí kamarádky. Jsou hned měkké, protože tam není moc medu. Taky si míchám vlastní perníkové koření😉
Perníčky kvůli synovi bezlepkové, letos ze směsi od Labety a jsou fajn, měkké jsou hned ☺️
Pernicky se mi osvědčily s práškem do pečiva místo sody, jinak bych je recept podobný předchozím… nejvic si vychutnavam zdobení, vydrzim jit spat o dve tři hodiny později než obvykle, nemůžu přestat, dokud není hotovo:-)
Míša
Pečeme podle kuchařky Apetit a moc dlouho se doma nehořejou.krásné Vánoce💕
Pečeme tyto perníčky, jsou měkké ihned: https://www.vareni.cz/recepty/mekke-medove-pernicky/?pageID=30&reply=135017
Zatím žádný oblíbený recept nemám, pekla jsem asi 2x v životě a pokaždé se mi zdálo, že ostatní je mají lepší, měkčí,takže jsem říkala, že příště zas vyzkouším jiný recept. Takže jsem ve fázi hledání…
Tak já se bez mučení přiznávám, že jsem se k pečení už pár let nedostala. Třeba se to jednou změní 🤍 (Mám vyhlídnuté těsto na perníčky v nějaké Raketě. Slíbila jsem dětem, že si je upečeme až bude po Vánocích…🎄)
Přestože peču perníčky podle receptů na ihned měkké perníčky, s mou pekařskou nešikovností jsou vždy tvrdé 😎
Dle komentářů usuzuji, že je možná nechávám dlouho v troubě a možná i vyvaluji těsto moc na tenko…
Tyto perníčky už pečeme několik let po sobě a jsou výborné a hned měkké.
1 kg hl. mouky
20 dkg medu
30 dkg cukru moučka
12,5 dkg másla (hery)
3 lžíce oleje
2 lžičky sody
1 lžička perníkové koření
2 celá vejce
6 žloutků
1 lžíce kakaa
trocha vody asi 1/8 l
Cukr, vejce, máslo, kakao se utře, poté se nalije do mouky s ostatnímy přísadami a vypracuje se těsto. Důležité je po upečení je potřít vodou se žloutkem.
Ja zkousim kazdy rok neco jineho. Pernicky nam chutnaji vzdycky, i kdyz jsou nekdy jako kamen 😀
Peču podle receptu na perníčkování. Jsou hned měké a výborné a s těstem se dobře dělá
Ja mam rada krupave a kazdy rok zkousim jiny recept 🙂
Pěknou neděli, my pečeme hned měkké perníčky recept jsem Vám psala v některém adventním okýnku loni nebo předloni 😊
Letos jsem zkusila nový recept. Perníčky jsou bez cukru s medem a povidlya s dýň. pyré. Jsou trochu jiné, než na co jsem zvyklá, ale dobré. Měkké zůstaly:)
Vím, že je po deadline, ale potřebuju také přidat svůj tip. Letos jsem dělala perníčky dle Kitchenette
https://kitchenette.cz/clanek/121-pernicky
a jsou luxusní. Mix mouky pšeničné a žitné (cca 2:1), med pastovitý. Pekla jsem cca týden před Vánocema a pro jistotu přidala do krabice nakrájené jablíčko a jsou krásně medové a měkoučké:-).