20.díl PL krok za krokem: Chci se pochlubit, ale nechci zveřejňovat fotky dětí ani historky! JDE TO!

Krásné páteční dopoledne Vám všem :-). Máme tu dnes již 20.díl našeho/Vašeho seriálu a já pevně věřím, že stále píši spíše o něčem než o ničem :-). Již několikrát se mi stalo, že jste se zmínili, že byste se svou tvorbou pochlubili rádi, ale nechcete zveřejňovat fotky dětí, nechcete aby někdo četl Vaše rodinné zážitky nebo je to pro Vás příliš soukromé, aby někdo četl Vás „deník“. I to má řešení a já se kvůli dnešnímu článku naučila. Pro Vás :-). Jak jste si mohli všimnout, já ve svém PL albu text ani fotky nerozmazávám. Má rodina s prezentací souhlasila a zatím jsem nepsala nic, co by mi bylo proti srsti prezentovat. Nicméně tohle máme každý jinak a tak je tu pro Vás návod jak na to. Co je na všem nejkrásnější? Jde to ON-LINE, ČESKY A DOST SNADNO!


Na přání milé Zdeňky jsem zapátrala a našla krásný program, který je on-line a je velice intuitivní a v češtině. Tak jdeme na to :-).

Otevřete si foto editor https://pixlr.com/editor/
Samotný web vás vyzve k několika možnostem, nahrajte tedy fotku do editoru
 Část, kterou chcete „rozmazat“ nejprve musíme označit. K tomu se používá funkce LASO. Je na obrázku vlevo nahoře označena modrým čtverečkem. Klikněte tedy na ikonu lasa.
 

Pomocí myši si označte plochu, kterou budete chtít rozmazat. Laso má dvě varianty použití

  • ruční nástroj laso – malujete s ním jako tužkou – ideální na rozmazání obličejů a nepravidelných tvarů – kulatá ikona lasa
  • polygonální nástroj laso – kliknete a z místa se táhne čára jako pavučina dokud znovu nekliknete – ideální na rozmazání textů a pravidelných tvarů – hranatá ikona lasa
Na obrázku níže je vidět, jak pomocí „hranatého lasa“ vyznačuji text na kartičce pro rozmazání
Jakmile ohraničíte oblast, kterou chcete rozmazat, klikněte v horním menu na záložku FILTR a v ní vyberte možnost GAUSSOVSKÉ ROZOSTŘENÍ
Otevře se okno, kde posuvníkem nastavte míru rozmazání. Pro text stačí hodnota 50 a text bude nečitelný
 Takto můžete rozmazat kompletně veškerý text ve Vašem projektu.
Pro názornou ukázku si zkusíme „rozmáznout“ obličej mé Julinky :-).
 Nahrajeme fotku a zvolíme opět funkci LASO v levém menu.
Tentokrát použijeme „kulaté laso“, a pomocí myši se pokusíme obkreslit obličej, tedy oblast, kterou budeme rozmazávat. Nemusíte se tedy bát pochlubit stránkou, kde se v létě děti koupou nahé v bazénu, protože teď už hravě vše zamaskujete 🙂
Zbytek už je stejný. Menu – Filtr – Gaussovské rozostření 
Na rozmazání obličeje je již třeba hodnot alespoň 180, no zkuste sami a uvidíte 🙂
A z Julinky je krásný rozmazaný flek :-).
Vidíte…teď už se nám můžete pochlubit i vy. Můžete konečně využít i nějakou tu challenge, protože soukromí už není problém. Doufám, že tento článek přispěje k tomu, že Vás „vyleze“ na povrch víc a my se budeme moci kochat i Vašimi stránkami. Těším se!
Krásný zbytek dne a ještě hezčí víkend 🙂
MUDr. Michala Knězková

All posts

No Comments

Leave a Reply

Vítejte u nás na blogu!

Mé jméno je Míša a jsem dětská lékařka. Především jsem ale mámou 4 dětí. Blog je o všem co mě naplňuje, co máme rádi, co nám dává smysl. Tedy o prevenci, zdraví, cestování a o našem životě. Doufám, že se Vám tu s námi bude líbit.

Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

Internet je plný informací, které ale mají skutečnou váhu? Co mám dělat? Povíme si vše od porodnice, prvních horeček a průjmů, přes otázky o očkování až po syndrom náhlého úmrtí a nácvik resuscitace kojence. Doma už vás nic nezaskočí! Nově i ON-LINE!

Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

Úspěšný projekt První pomoc dítěti už běží třetím rokem! Často si říkáte Co mám dělat? Přijďte a tenhle myšlenkový kolotoč dostane řád a vy pocit jistoty, že v případě nutnosti skutečně pomůžete! Nově i ON-LINE!

Už potřetí MAMAblogem roku! Děkujeme!

Kam za námi

Nejnovější příspěvky

MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

Děkujeme, že jste se zatoulali až k nám. Narazili jste na blog mladé lékařky a především mámy, který je o lásce k dětem, zdraví, hraní, cestování, Project Life, vzpomínkách a všem smysluplném co nás baví a naplňuje. Doufáme, že se vám bude líbit.

×