Co k tomu:
- jakékoli čerstvé ovoce – my využily nasbírané jahody
- 7 vajec
- 210g mandlí, které si rozmixujete na mandlovou mouku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- cukr nebo jiná sladká závislost jako javorový sirup, med …já použila 3 lžíce stevie
- 2 sáčky želatiny
Jak na to:
- všechny jahody z pole bylo třeba důkladně omýt
Tip: díky Albert zahrádce jsme se dočetly, že jahody se nemají mýt pod proudem tekoucí vody, protože tak z nich vyprchává aroma. Tak jsme chytřejší a jahody jsme umyly správně :-). Velká místa s vodou, naházet tam co máte a pak hezky omýt. Téhle části se ujaly mé malé slečny – a rozhodně zmizlo další kilo jahod.
- 210g mandlí si rozmixujte na jemnou moučku, tahle složka nahradí v dezertu mouku
- oddělte žloutky od bílků
- do žloutků přidejte cukr nebo Vámi zvolené „sladidlo“ – my daly 3 velké lžíce stevie
- žloutky s „cukrem“ vyšlehejte do pěny
- z bílků vyšlehejte tuhý sníh
- do žloutkové pěny přidávejte opatrně mandlovou mouku a sníh, lžící postupně vmíchávejte
- vznikne Vám pěnová hmota, kterou vylijete na vymazaný a vysypaný plech (vysypat můžete místo mouky třeba kokosem)
- dejte péct na 170° cca 30min – korpus krásně zhnědne
- podle návodu si uvařte želatinu – já použila červenou od Dr.Oetkera
- upečený korpus pokryjte ovocem – my tedy jahodami, ale můžete třeba rozmixovat meruňky a udělat dezert meruňkový (pyré pak nalijete na korpus a přelijete želatinou)
- přelijte jahody želatinou a nechte vychladit
2 Comments
To jsou zase laskominy, mňam 😋 😍
Jeee no tak do to my deme, diky. Magda