Project Life Week 16/2015

Šestnáctý týden u nás? Už mi přijde, že neustále píši jen to, že „tento týden je pro nás výjimečný“! Ano, i tento týden totiž opravdu byl. Naše starší dcera Nelinka totiž oslavila své již 2.narozeniny. Oslavila sice není ten správný termín, protože fakticky se žádná oslava zatím nekonala, ale i to přijde a to se pak těšte, protože když byl Nele 1 rok, pořídila jsem během tříhodinové oslavy 1100 fotek :-D. A to se to pak tááák těžce třídí a vybírá. Ani letos o to nepřijdete. Pro praktičnost věci jsme se ale rozhodli, že vzhledem k šestinedělí, malé sestřičce a počasí, uděláme oslavu až v létě. I tak je ale tento týden velký. Má holčička je s námi už DVA ROKY. A opět si říkám, že jsem strašně šťastná, že jsem objevila Project Life, a že o tyhle okamžiky nikdy nepřijdu a nepřijdou o ně ani mé dcery. Těším se, že si jednou spolu sedneme a budeme albem listovat, smát se, a že budou rády, že mají na své dětství takové vzpomínky. Takže pokud toto čtete a ještě stále váháte, neváhejte a tvořte! Hodnotu takových vzpomínek totiž nejde vyčíslit.

Tento týden musí zářit! To jsem věděla hned na samém začátku a tak jsem sáhla po všem co se třpytí :-). Zlatá byla správná volba a nyní už Vás srdečně zvu „k nám“!

Pro první stranu jsem zvolila kapsy klasického rozložení Design A. Fotografie by se tento týden velice opakovaly a tak jsem se rozhodla udělat týden na fotky skromnější.
Úvodní kartičkou týdne je fotografie, na které prostě bylo nejvíce místa :-). Mohla jsem tak na ni nalepit zlatou číslici pro označení týdne a dozdobit pomocí propisotu. Pozornější čtenář si nejspíš všiml i malé vlaječky v levém rohu. Tu jsem si vystřihla z pergamenového papíru (vellum), který se mimochodem dělá i v naprosto úžasných barvách! Na pergamen jsem pak pomocí horkovzdušné pistole a zlatého prášku embossovala zlaté tečky, aby i ozdoby tohoto týdne prostě zářily :-).

Poslední dobou jsem si oblíbila vpisování textu či vkládání jiných detailů přímo do koláží. Vytvořím si koláž a jednu fotografii z ní vystřihnu. Zbude tak okénko, do kterého můžete vepsat text, případně ozdobu. Já si tento týden zvolila kartičku pro PL. Na volné místo jsem vlepila přímo kartičku. K samotné fotografii totiž nebylo co dodat :-).
Kdo sleduje mé stránky pravidelně, musel si povšimnou, že tento týden obsahuje velmi málo journalingu. Je to možná tím, že nestíhám tolik, kolik bych si přála a holky mi dávají zabrat, anebo i tím, že se mi zalíbily zlaté kartičky, na které netřeba příliš textu. Kartička s velkým F je tak krásně třpytivá, že ta prostě na stránku musela. Nápodobně tomu bylo i u kartičky s foťákem. Tu jsem alespoň „dozdobila“ pomocí datumového razítka. A tady na sebe prásknu další drb :-). Už jsem byla asi tak mimo, že jsem na kartičku narazila data vzhůru nohama (neptejte se prosím, kde má datum nohy 🙂 No není to k naštvání? Musela jsem to alespoň trochu zamaskovat a tak jsem data narazila i na protější stranu a předstírám, že to byl záměr …ach ta únava.
Druhá stránka je věnovaná Nelince a jednomu společnému dni na hřišti. Na zlatou kartičku jsem pomocí 3D čtverečků nalepila čtvercovou kartičku a na ní pak zlatou číslici 2. Máme přeci doma už dvouleťandu. Moc se mi líbí kapsy, do kterých se vejde tolik fotografií. Vejde se jich na stránku velké množství a nejsou malé jako v kolážích, takže jakmile máte více fotografií, které prostě v albu musíte mít, tak vřele doporučuji. Jsou například součástí sady Variety pack 5.

 

Ty týdny tak strašně rychle letí. Musí, protože jak je jinak možné, že neustále něco nestíhám? 🙂 Každý týden se ale zastavím, najdu si chvilku pro sebe a na celý týden díky PL zavzpomínám. Vše se zpomalí a já si uvědomím, kolik krásného nás v týdnu zase potkalo. I přesto, že jsem měla pocit, že nic nestíhám, stihla jsem toho hodně. Tak přeji i Vám, ať si najdete každý týden čas se zastavit, zastavit se a usmát se nad tou spoustou hezkého času, který jste prožili. Přejeme Vám s holkama krásný prodloužený víkend a těším se zase na další společný pátek.

 

MUDr. Michala Knězková

All posts

1 Comment

  • Věrka Šercová 12.10.2015 at 17:09

    Úžasné stránky. Zasluhujete obdiv že všechno tohle stiháte a ještě o tom napíše tak krásný článek. 🙂

  • Leave a Reply

    Vítejte u nás na blogu!

    Mé jméno je Míša a jsem dětská lékařka. Především jsem ale mámou 4 dětí. Blog je o všem co mě naplňuje, co máme rádi, co nám dává smysl. Tedy o prevenci, zdraví, cestování a o našem životě. Doufám, že se Vám tu s námi bude líbit.

    Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

    Darujte poukaz na kurz nastávajícím rodičům

    Internet je plný informací, které ale mají skutečnou váhu? Co mám dělat? Povíme si vše od porodnice, prvních horeček a průjmů, přes otázky o očkování až po syndrom náhlého úmrtí a nácvik resuscitace kojence. Doma už vás nic nezaskočí! Nově i ON-LINE!

    Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

    Darujte poukaz na kurz dětské první pomoci

    Úspěšný projekt První pomoc dítěti už běží třetím rokem! Často si říkáte Co mám dělat? Přijďte a tenhle myšlenkový kolotoč dostane řád a vy pocit jistoty, že v případě nutnosti skutečně pomůžete! Nově i ON-LINE!

    Už potřetí MAMAblogem roku! Děkujeme!

    Kam za námi

    Nejnovější příspěvky

    MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

    MAMAblog roku 2017/18/19 jsme díky vám!

    Děkujeme, že jste se zatoulali až k nám. Narazili jste na blog mladé lékařky a především mámy, který je o lásce k dětem, zdraví, hraní, cestování, Project Life, vzpomínkách a všem smysluplném co nás baví a naplňuje. Doufáme, že se vám bude líbit.

    ×